Тушонка домашнього приготуванняв автоклаві
Домашня тушонка - відмінний замінник консервованим продуктам фабричного виробництва, що містять, як правило, мінімальну кількість м'яса з максимальною кількістю неїстівних інгредієнтів, наприклад, - жиру, сухожиль і хрящів. Набагато зручніше консервувати тушонку в автоклаві на дому, забезпечуючи при цьому стерилізацію згідно промисловим стандартам якості. Таким чином, м'ясо буде готуватися досить швидко, а завдяки термообробці шкідливі організми будуть ліквідовані.
Приготування тушонки в автоклаві з нержавійки у домашніх умовах дозволяє класти ще не приготоване, сире м'ясо відразу ж в ємності. Інгредієнти будуть оброблятися при високих температурах під тиском, в результаті чого ми отримуємо ніжне розварене м'ясо, просочене запашними травами і приправами. Автоклавування надає можливість приготувати свинину, яловичину або птицю, скоротивши в кілька разів час і сили на консервування продукції домашнього виробництва.
Для того, щоб зробити тушонку в автоклаві, необов'язково використовувати у процесі приготування додатковий жир, якщо ми маємо справу, наприклад, зі свинячим м'ясом. Під впливом високих температур він розтопиться у необхідній кількості, якщо не прибирати з м'яса прошарок з жиру. У випадку з яловичиною, рекомендується влити додаткову кількість жиру, оскільки коров'яче м'ясо є в міру пісним. Не варто переборщувати зі спеціями, бо їх надлишок може неабияк зіпсувати смак тушонки.
Банки з усіма інгредієнтами ставляться в побутовий автоклав у воду. Необхідно поставити ємності таким чином, щоб рівень води над кришками становив більше двох сантиметрів. Якщо води в автоклаві буде недостатньо, це негативно вплине на смакові якості продукту: на денці банки м'ясо може залишитися сухим і жорстким, а нагорі - розвареним.
Вимоги до приготування тушонки
Правильне приготування домашньої тушонки в автоклаві з газового балона або з нержавійки забезпечить не тільки ідеальний смак м'яса, але дозволить зберегти цілісність містять його ємностей. Для цього слід дотримуватися кількох важливих вимог:
• Після завантаження в автоклав pfrhbnbбанок необхідно його міцно закрити, поставивши тиск на позначці до 1 бар. При цьому потрібно спостерігати, щоб тиск не падало. Таким чином простежується, наскільки герметичним є з'єднання кришки з металевої ємністю виробу.
• Слід нагрівати автоклав до температури, рекомендованої для приготування певного типу м'яса. Тут важливо дотримуватися балансу, не зменшуючи і не збільшуючи температуру вище або нижче встановленого порога. Якщо ігнорувати цю умову, у кращому випадку, м'ясо не буде безпечним для вживання, оскільки термічної обробки було недостатньо при низьких температурах, а в гіршому - м'ясо буде неможливо споживати в їжу через його желеподібної структури. Середня температура приготування тушонки в домашніх умовах - від 100 до сто 120 градусів за Цельсієм. Саме при такій температурі виробляються фабричні консерви. Якщо автоклав завантажити під зав'язку, тиск досягне рівня від 3 до 4 бар. Це прийнятний рівень тиску, тому необхідності в його додатковому регулюванні немає.
• Після установки температури ємності з майбутньою тушонкою стерилізуються. Потрібно стежити, щоб температура була стабільною протягом зазначеного в рецепті часу приготування. Від того, як цю вимогу буде дотримано, залежить готовність м'яса і його смак.
• На завершальному етапі скидається тиск, автоклав остигає, а значить вже можна вийняти ємності з пристрою.
Як приготувати ароматну свинячу тушонку?
Апетитну тушонку зі свинини за класичним рецептом можна приготувати, використовуючи такі інгредієнти:
• Свинина - 450 гр.
• Подрібнена цибулю - 7 гр.
• Сіль - 1 ч.л.
• Перець - 3 горошини.
• Лавровий лист - 1 шт.
Якщо м'ясо нежирне, варто додати п'ятдесят грам сального прошарку. Свинину потрібно нарізати на невеликі рівномірні шматочки, а цибуля - укласти в ємність вже нарізаним разом зі спеціями, водою і сіллю.
Шматочки свинини не слід утрамбовувати близько одне до одного, залишивши до трохи місця до закриття кришкою. Далі необхідно міцно закрити ємності і поставити на стерилізацію в автоклав.
У чому полягають особливості рецепта тушонки з курки і птиці?
Рецепт приготування тушкованого м'яса з птиці, зокрема - качки і курки, дещо відрізняється від вищевказаного варіанту з використанням свинини. Для того, щоб його зробити, потрібно близько 1 кг м'яса, 2 лаврові листки, 2 ст.л. солі і спеції за смаком.
Рекомендується готувати тушонку з великої домашньої птиці. Для початку, необхідно очистити птицю від нутрощів, оперення, промити її і обробити на рівномірні частини, середні за розміром, після чого вони натираються приправами, спеціями і сіллю. Отриманий в ході оброблення жир викидати не потрібно: він стане в нагоді в подальшому приготуванні тушонки.
Далі він вливається в ємності разом з м'ясом в ємності по 0,5 літра і перемішується, після чого банки вже можна закривати і ставити в автоклав на стерилізацію.
Де можна придбати автоклави за вигідною ціною?
Купити якісні автоклави на будь-який смак і гаманець можна в нашому магазині Cropper. Наша продукція відповідає всім нормам і стандартам якості. Якщо ви отримуєте задоволення від процесу консервації і не уявляєте свого життя без домашньої продукції, радимо придбати автоклав, який, немов невелика консервна фабрика, дозволяє заготовляти консервацію у великих обсягах при мінімальних витратах часу.