Коптильні

Котильні гарячого копчення

Товари з 1 по 24 із 43 у каталозі

Товари з 1 по 24 із 43 у каталозі

Сторінка:
  1. 1
  2. 2

Копченості підійдуть для буденно і святкового столу. Риба, м'ясо, сало, гриби і овочі, приготовані в коптильне, отримують пряний присмак, Який поєднується з різними гарнір, напоями.

Якщо сумніваєтесь в покупних продуктах, то вам варто купить власну гарячу коптильню. Її можна використовувати в приміщенні, а потім вона відмінно підходить для квартири.

Будова в гарячій коптильні просте:

  • металевий корпус;
  • кришка (в різних моделей відрізняється за формою);
  • піддон, Який не дає жиру потрапляти на тліючі тирса;
  • місце для продуктів (решітки, гачки для підвішування).

Але незважаючи на простоту пристрою і принципу роботи, перед покупкою потрібно врахувати багато аспектів, які стосуються матеріалів, комплектації, продуктів.

Які бувають коптильні

Гарячі коптильні бажають з:

  • нержавійки;
  • стали;
  • заліза.

Ось матеріалу залежить їх довговічність, зручність використання. Найнадійнішими вважаються коптильні з нержавіючої сталі. Вони НЕ іржавіють, їх можна залишати під відкритим небом.

Гарячі коптильні з чорного металу (залізо, сталь, чавун) дешевше нержавіючих, але вимагають ретельного догляду. Їх потрібно зберігати в закритому приміщенні, щоб захистити від води, чистить від гару. Щоб коптильні з стали не іржавіли, їх фарбують термостойкими фарбами.

Найнадійніший з чорних металів - сталь. Він міцніше заліза, не так схильний до температурних деформацій. Чавун для виготовлення гарячих коптилень використовується рідко, через свою крихкість і ваги. З чавуну частіше роблять холодні коптильні для сала.

Залізо при нагріванні починає «грати» з-за чого на корпусі з'являються вм'ятини. Щоб цього не траплялося, товщина стінок повинна бути не менше 2 мм.

Для м'яса підходять будь-які коптильні. Для риби слід вибирати великі моделі з високим розташування сітки. Це потрібно, щоб риба НЕ розварювалася від високої температури.

Великі коптильні для птиці дозволяють приготувати цілу тушку. У них сітки розміщуються широко, а на кришці є гачки. В універсальних моделях птицю потрібно попередньо обробляти.

Як вибрати гарячу коптильню

Перше, з чим потрібно визначитися, це розмір. Коптильні гарячого копчення досить компактні. Є моделі з невеликою місткістю, які підійдуть для тих, хто любить влаштовувати пікніки.

Міні-коптильні для квартири також не повинні бути великими, щоб поміщатися на плиті. Якщо ви живете в приватному будинку або маєте дачу, то краще взяти найбільшу коптильню. Так ви зможете приготувати багато копченостей за одну партію.

Товщина металу повинна бути мінімум 1,2 мм для нержавійки, і 2 мм для заліза. Врахуйте, що товсті стінки роблять коптильню важкої, а тому похідні варіанти повинні бути тонкостінними.

Гаряча коптильня для риболовлі повинна бути нержавіючої або пофарбованої, щоб вологість не грала великої ролі.

Є 3 форми кришки: плоска, кутова і закруглена. Перевагу віддають останнім двома варіантами. Вони, по-перше, збільшують місткість (з'являється місце для гачків), по-друге, не дають конденсату капати на продукти.

Обов'язковий елемент - гідрозатвор. Він потрібен, щоб всередину не потрапляло повітря, так як це призведе до спалаху тирси, а вони повинні тліти. Коптильні з гідрозатворів можна використовувати в квартирі, так як вода не буде давати диму і запаху просочуватися назовні. Вони відводяться в витяжку або кватирку за допомогою силіконового шланга.

До гарячої коптильні обов'язково повинен бути піддон. Якщо його немає, то жир буде капати на тирсу і горіти, що зіпсує аромат і смак копченостей.

Як користуватися коптильнею

Температура в гарячій коптильні для різних продуктів відрізняється. Більшість видів м'яса і риби готують при 80-100 ° С. Для жирних сортів потрібно витримувати 40-60 ° С. Сало в гарячих коптильнях готують рідко, так як температура не повинна перевищувати 35 ° С.

Тут вам знадобитися вбудований термометр. У деяких коптильнях він йде в заводській комплектації, але в більшості відсутня. У таких випадках можна встановити його самостійно. У магазині Cropper можна окремо купити термометр для коптильні.

Дим отримують з тирси або дрібних гілок, які насипають на дно коптильні. Зверху ставлять піддон, на сітки викладають продукти. У гідрозатвор наливають воду.

Далі коптильню ставлять на вогонь (плиту). Коли почне утворюватися дим, коптильню можна прибрати - тирсу будуть тліти без постійного підігріву.

Продукти краще не змішувати, так як час приготування відрізняється для різних сортів м'яса, річковий і морський риби. Щоб конденсат не капає на продукти, їх можна накрити фольгою.

Ціни на популярні коптильні гарячого копчення в Україні

коптильня з гідрозатвором HousePro-560, 2 мм міні-коптильня HousePro-300 коптильня нержавіюча сталь HousePro-560, 1,5 мм стаціонарна коптильня мангал, чорний метал, + гриль + холодне копчення + стіл + 2 термометри переносна міні-коптильня HousePro-430
970 грн. 560 грн. 1840 грн. 6500 грн. 725 грн.

 

Де купити коптильню

В інтернет-магазині Cropper зібрані товари для дому та дачі. На сайті можна купити коптильню гарячого копчення, автоклави для консервування, побутові дистилятори. Все обладнання та прилади з асортименту магазину мають сертифікати якості і офіційну гарантію. Великий модельний ряд дозволить вибрати коптильню, яка підійде по місткості, вартості, матеріалами.

Купити коптильня на сайті Cropper можна в будь-якому місті України. Замовлення буде доставлений в протягом декількох днів «Нової поштою», «Делівері» або «Інтайм». По Харкову працює кур'єрська доставка. Оплатити замовлення можна післяплатою або банківським переказом.

Читати повністю