Коптильня кришка будиночком

Якщо ви зважилися на покупку коптильні, в більшості випадків, переривається весь інтернет у пошуках статей і відгуків про той, чи інший тип. Часто шукають підступ в низькій ціні або навпаки, причину такої завищеної вартості.

Перше, з чим варто визначитися - це якийсь тип копчення для вас є пріоритетом - холодний або гарячий.

Ціна за зростанням
Ціна за спаданням
За рейтингом
Акційні
За рейтингом
  1.  Коптильня Smoke-House: 400x300x310, кришка будиночок, нерж 2 мм
    2 557 ₴
  2. Коптильня Smoke-House: 520x300x310, кришка будиночок, нерж 1.5 мм
    2 482 ₴
  3. Коптильня Smoke-House: 400x300x310, кришка будиночок, нерж 1.5 мм
    2 045 ₴
  4. Коптильня Smoke-House: 300x300x250, кришка будиночок, нерж 1.5 мм
    1 693 ₴
  5. Коптильня Hot Smoking: 520х310х330, кришка будиночок, сталь 2 мм
    830 ₴
  6. Коптильня Hot Smoking: 500х300х300, кришка будиночком, сталь 1.5 мм
    730 ₴
  7. Коптильня Hot Smoking: 420х340х270, кришка будиночком, сталь 2 мм
    710 ₴
Ціна за зростанням
Ціна за спаданням
За рейтингом
Акційні
За рейтингом

Якщо ви зважилися на покупку коптильні, в більшості випадків, переривається весь інтернет у пошуках статей і відгуків про той, чи інший тип. Часто шукають підступ в низькій ціні або навпаки, причину такої завищеної вартості.

Перше, з чим варто визначитися - це якийсь тип копчення для вас є пріоритетом - холодний або гарячий. Після того, як на це запитання отримана відповідь, можна рухатися далі. Який матеріал краще, міцніше і буде довше служити. Якщо визначилися і з цим параметром, далі стоїть питання про вибір типу кришки.

І ось тут дійсно, є безліч нюансів, які, так чи інакше, зіграють роль і на смак страви, і на методиці приготування.

Розрізняють три основних типи форми кришки:

  • плоска;
  • кругла;
  • будиночком.

У кожній, безумовно, є свої переваги і недоліки. Так плоску кришку буде значно зручніше зберігати в гаражі і за ціною це самий бюджетний варіант. Коптильні з круглими кришками коштуватимуть вже дорожче, але і переваг у неї досить багато. Вся принадність у тому, що волога збирається вгорі і плавно стікає з боків. У будиночка ще більше переваг, але і ціна буде досить високою. Хоча тут швидше дотримується рівноправність - ціна-якість.

Переваги кришки будиночком

Як і в будь-якому товарі, у коптильні з формою кришки будиночок є ряд своїх переваг:

  1. Збір конденсату - в даній формі конденсат, який виділяється під час приготування, а також смоли, які виділяються за рахунок тління трісок на дні жолоба - збираються на кришці. Потім вони скочуються плавно по кришці і стікають в жолоб гідрозатвору. Саме тому під час приготування всі непотрібні речовини не капають на їжу, а йдуть в затвор.
  2. Завдяки наявності у даного виду кришки додаткового ребра жорсткості, міцність виробу збільшується в кілька разів. Крім того, для такого роду кришки будиночка, використовується менше металу, ніж при прямій кришці.
  3. Ну і досить зрозуміла перевага - зростає площа корисного об'єму. Це буде корисним, якщо ви захочете коптити курку цілком.
  4. Зовні виглядає набагато цікавіше і масивніше.

Коптильня з гідрозатвором

В комплектації коптильні з таким типом кришки повинен обов'язково йти гідрозатвор. Такі конструкції варто застосовувати в тому випадку, якщо ви готуєте в квартирі або не в провітрюваному приміщенні.

Тим більше цей елемент збирає в себе не тільки вологу, яка накопичується під час приготування страви. У неї збирається вся кіптява, яка виділяється при тлінні тирси на дні коптильні.

З цього всього випливає, що ця деталь зобов'язана бути присутньою в коптильні, якщо ви готуєте в закритому приміщенні, а не на відкритому повітрі.

Інші особливості коптилень

Однак під час вибору коптильні увагу варто звертати не тільки на тип кришки, але і на інші складові цього пристрою. До них можна віднести:

  • тип металу;
  • наявність градусника;
  • товщина сталі;
  • спеціалізація.

Тип металу, мабуть, один із самих великих питань, який може виникнути. Як зрозуміти, що краще: сталь або нержавіюча сталь; сталь, покрита термостійкої фарбою або чорний метал?

Нержавійка за багатьма параметрами виграє у всіх цих видів. Однак, і ціна у коптилень з цього виду матеріалу досить висока. Нержавійка підійде в тому випадку, якщо ви маєте намір готувати багато і часто. Якщо ж подібні заходи ви плануєте проводити досить рідко - варіант з чорним металом стане оптимальним, в тому числі і за ціною. Сталь, покрита термостійкої фарбою, є однією з найміцніших, а тому менше схильна до впливу вогню і корозії.

Якщо розглядати такий параметр, як наявність градусника - тут вже вирішувати тільки вам. Якщо все ж в комплектації йде термометр, вартість буде набагато вище. Та й є ймовірність необхідного ремонту. У тому випадку, якщо у вас є окремий градусник - немає потреби переплачувати.

Від товщини сталі, перш за все, залежить швидкість зношування виробу. Ні для кого не секрет, що чим товще матеріал, тим міцніше він. Під час нагрівання більш товстий шматок сталі менше схильний до фізичних змін, ніж той, у якого товщина 1 мм.

Всі коптильні в своїй спеціалізації підрозділяються на категорії, які готуються в них продуктів. Так є спеціальні коптильні для сала, м'яса, птиці та риби. Залежно від ваших пріоритетів в продуктах і варто підбирати пристрій. Якщо визначитися на чомусь одному важко - є універсальні коптильні, які приготують будь-який продукт.

Відео коптильні з кришкою будиночком

Для наочного ознайомлення з коптильнею, у якій кришка виконана в формі будиночок, пропонуємо подивитися відео.

 

Оплата та доставка

Найпоширенішим брендом серед українських споживачів є інтернет магазин Кроппер. На сайті можна ознайомитися з багатим асортиментом пропонованих товарів.

Є можливість оформити доставку в будь-яке місто України за допомогою Нової пошти, Делівері або Інтайм. У тому випадку, якщо ви проживаєте в місті Харкові або в Харківській області, то при замовленні от 2000 грн доставка додому буде безкоштовною.

Оплатити замовлення можна будь-яким зручним для вас способом - післяплатою, перекладом на рахунок підприємства або оплатою на банківську карту.