Інструкція по вибору автоклава для домашнього консервування

08 червня 2020

Автоклав - це металева ємність з герметизацією, де під впливом високого тиску і температур предмет, поміщений всередину, піддається нагріву водою або водяною парою. Таким чином він проходить термообробку під температурами понад 112 градусів за Цельсієм, що дозволяє позбутися від усіх шкідливих мікроорганізмів. В домашніх умовах автоклави використовуються для консервації: у ємність завантажують банки з їжею, а саму ємність наповнюють водою.

Для чого використовують автоклав і чим він корисний?

Автоклав виконує відразу кілька функцій: пастеризація банок і консервація продуктів у них. На відміну від традиційних методів заготовок, ємності з майбутнім варенням, солоними огірками або тушонкою не потрібно попередньо стерилізувати перед використанням автоклава.

Принадність цього апарату полягає ще у тому, що продукти можна закладати у банки у «сирому» вигляді. Це допомагає господині позбутися зайвого клопоту. Приготування у автоклаві консервованої продукції не займає багато сил і часу, за що також не можна не похвалити цей пристрій.

Як приготувати тушонку у автоклаві?

Щоб приготувати тушонку у автоклаві у домашніх умовах, необхідно дотриматись декілька умов:

  1. Підготуйте м'ясо. Для початку промийте його, розділіть тушу на рівномірні шматочки, щоб вам було зручно поміщати їх у банки. Якщо у вас виявилося недостатньо жиру, рекомендуємо додати його додатково.
  2.  Промийте кришки, банки і огляньте їх. На кришках не повинно бути плям із іржею.
  3. Розкладіть м'ясо у банки у банки не під зав'язку і залийте бульйоном або жиром.
  4.  Засукайте ємності кришками, поставте їх у автоклав і залийте водою так, щоб вона повністю покрила їх.
  5.  Закрийте кришку автоклава, встановіть тиск і температуру, як було зазначено на інструкції з експлуатації апарату.

Домашня тушонка у автоклаві вийде дуже соковитою і ніжною. В цьому випадку ви можете не сумніватися не тільки в смакових якостях продукту, але у його безпеці для вас і вашої родини.

Консерви у автоклаві у домашніх умовах можна приготувати з риби, курки, яловичини і свинини. Швидка робота автоклава дозволяє реалізувати найрізноманітніші гастрономічні та кулінарні фантазії. Консерви у автоклаві готуються швидко і просто, а отриманий коштує грошей, витрачених на покупку цього пристрою.

Де купити автоклав недорого?

Агрегат для закочування банок можна придбати у інтернет-магазині автоклавів Кроппер. На сайті магазину представлений асортимент кращих газових та електричних автоклавів із різними технічними характеристиками за доступною ціною. Якщо у вас виникли проблеми при виборі даного апарату, можете скористатися рекомендаціями професійного консультанта.

Популярні товари
  1. Електричний автоклав з нержавійки для консервування Укрпромтех «ГУД-16 »
    9 400 ₴
  2. Електричний автоклав з нержавійки для консервування Укрпромтех «ГУД-24»
    9 800 ₴
  3. Електричний автоклав з нержавійки для консервування Укрпромтех «ГУД-40 »
    10 600 ₴
  4. Електричний автоклав з чорної сталі для консервування Укрпромтех «Че-8 електро»
    4 150 ₴
  5. Електричний автоклав з чорної сталі для консервування Укрпромтех «Че-16 електро»
    4 450 ₴
  6. Електричний автоклав з чорної сталі для консервування Укрпромтех«Че-22 електро»
    4 690 ₴
  7. Електричний автоклав з чорної сталі для консервування Укрпромтех «Че-44 »
    5 250 ₴
  8. Автоклав-самогонний апарат з нержавіючим сухопарником
    11 970 ₴
Інші статті та новини