Останнім часом все частіше коптильні для м'яса в Україні беруть на відпочинок замість традиційного мангала. Лідери в галузі — вітчизняні виробники Smoke-House і Hot Smoking. Якщо ви хочете купити коптильню для м'яса, то вам варто вибрати компактну металеву модель.
Останнім часом все частіше коптильні для м'яса в Україні беруть на відпочинок замість традиційного мангала. Лідери в галузі — вітчизняні виробники Smoke-House і Hot Smoking. Якщо ви хочете купити коптильню для м'яса, то вам варто вибрати компактну металеву модель. На нашому сайті ви знайдете сталеві і нержавіючі коптилки з пласкими, закругленими і кутовими кришками.
Вибирайте гарячі коптильні для м'яса в Cropper, і готуйте домашні копченості замість того, щоб купувати сурогати сумнівного походження в магазині.
Матеріал
Коптильні гарячого копчення роблять з металу. У виробництві використовують:
сталь;
нержавійку;
фарбовану сталь.
Перший варіант — найдешевший. Вибрати коптильню зі звичайної сталі можна в тому випадку, якщо ви не збираєтеся використовувати її часто. Її головний недолік — низька корозійна стійкість.
Нержавійка до впливу води та відкритого вогню стійка. Нержавіючі коптильні ідеально підходять для риболовлі та відпочинку на природі, але коштують дорожче сталевих.
Баланс між ціною і довговічністю витриманий в сталевих коптильнях, покритих захисним шаром вогнетривкої фарби.
Габарити
Другий момент, на який потрібно звернути увагу — розміри коптильні. Умовно за цією ознакою їх поділяють на портативні і стаціонарні.
Переносні коптильні для м'яса зручно використовувати як в польових умовах, так і в квартирі. Вони зручні в транспортуванні і не займають багато місця при зберіганні, але мають меншу місткість.
Для тих, хто шукає коптильні для м'яса та риби для будинку, краще вибирати більші моделі, які за одне завантаження вміщують понад 5 кг продуктів.
Якщо ви живете в приватному секторі, то розміри коптильні не так критичні, як для жителів квартир.
Тип кришки
Від типу кришки залежить місткість, а також зручність коптилки. Рекомендується вибирати коптильню будиночком або із закругленою кришкою — в них є гачки для підвішування продуктів, і вони захищають продукти від конденсату (він не капає, а стікає в гідрозатвор).
Пласка кришка від конденсату не захищає, але такі коптильні компактні. Такі моделі найдешевші.
Комплектація
Гаряче копчення відбувається в практично однакових приладах, але вони все одно мають деякі відмінності. Найкраще вибрати коптильню, яка має:
змінні сітки;
піддон для тирси і жиру;
термометр.
Плюсом також буде наявність гідрозатвору і сапуна (отвір для відводу диму при копченні в приміщенні).
Коптильні для м'яса, сала, птиці та риби
Не хочете обмежувати себе в продуктах, які можна готувати в подібному пристрої? В асортименті магазину Кроппер є коптильні гарячого копчення, які підходять для м'яса, риби та птиці. Нижче перераховані найпопулярніші серед клієнтів моделі. Можливо вони підійдуть і для вас?
Сталева коптильня Smoke-House 400x300x280 з пласкою кришкою.
Бюджетна модель, яка відмінно підійде для початківців. При виготовленні використовують сталеві листи товщиною 1,5 мм. Компактні розміри і низька вага (10 кг) роблять коптильню ідеальною для походів і пікніків далеко від дому.
Коптильня Hot Smoking 520х310х330 з кришкою будиночком, виготовлена з пофарбованої сталі.
Недорога і довговічна модель зі сталі. Покрита жаростійкою захисною фарбою. Важить 16 кг, а тому використовується в основному як стаціонарна. Більше розміри збільшують місткість - за раз можна приготувати до 6 кг копченостей.
Містка коптильня Hot Smoking 400х310х280
Дров'яна коптильня українського виробництва. Відмінна риса — закруглена кришка. Особливості будови забезпечують високу місткість (до 5 кг за завантаження). Ідеально підходить така коптильня для м'яса і риби. Велика вага не дозволяє використовувати в умовах квартири.
Нержавіюча коптильня Smoke-House 400х300х280 з термометром.
Дана модель — ідеальний вибір для квартири. При товщині сталі в 1,5 мм важить всього 10 кг. Вміщує до 5 кг м'яса. Вбудований термометр допоможе відстежити готовність без відкривання кришки.
Відео: коптильні для м'яса
Портативні коптилки підходять для використання в домашніх умовах.
Гарячі коптильні для м'яса на відео обійдуться дорожче саморобних, виготовлених з підручних матеріалів. При цьому вони ефективніше, оскільки мають кращу герметизацію. Вона прискорює час готування (дим зберігається всередині, а не просочується назовні), а також дозволяє використовувати коптильню в приміщенні.
На цьому відео показана коптильня для м'яса, купити яку можна на нашому сайті. Термометр дозволяє готувати навіть овочі.
Купіть коптильню гарячого копчення в Cropper, і завжди зможете на святковий стіл виставити власні закуски!