Коптильня для дому -це пристрій, який під впливом високих або низьких температур коптить м'ясо, рибу, овочі, надає їм особливий аромат, продовжує термін зберігання продуктів шляхом часткового консервування.
При гарячому та холодному копченні продукти готуються за допомогою диму різних температур. Для гарячого копчення - до 120 градусів за Цельсієм, для холодного - до 25 градусів. Коптити гарячим димом набагато швидше, тому такий спосіб частіше застосовується в домашніх умовах. Холодний спосіб вимагає більше часу і попередньої обробки продуктів, наприклад, засолювання.
Виробники
Hot Smoking |
Smoke House |
Троян |
|
|
|
Як вибрати коптильню для будинку
Говорячи про користь від домашньої коптильні, то в першу чергу вона безумовно підвищить якість кінцевого продукту. Виробники часто грішать використанням шкідливих інгредієнтів, щоб приготувати копченості на продаж і при цьому заощадити. Якщо робити все самостійно, то м'ясо або риба з димком не викличуть тяжкості в шлунку або навіть отруєння.
Щоб вибрати побутову коптильню без труднощів, зверніть увагу на такі пункти:
- Матеріал корпусу- в магазині ви знайдете варіанти зі сталі, нержавіючої сталі й заліза. Домашня коптильня з нержавійки найбільш стійка не тільки до вологи, але і до постійного впливу високих чи низьких температур. Переважно високих, тому що пристрій для гарячого копчення частіше використовується в побуті. Такі моделі хоч і коштують дорого, прослужать вам не один рік. Серед чорних металів краще обирати сталь. Вона міцніша в порівнянні з залізом. Стінки з такого матеріалу не будуть деформуватися. Для додаткової термостійкості поверхню покривають спеціальною фарбою. Коптильня з чорного металу - дешевше, але і використовувати її за призначенням вийде не настільки довго.
Черний метал |
Нержавіючя чталь |
Сталь покрита термостійкої фарбою |
Сталь |
|
|
|
|
- Метод копчення- буває гарячий та холодний. Зверніть увагу на гарячу коптильню, тому що до неї простіше пристосуватися, а готові продукти ви отримаєте в лічені години. Також можна експериментувати з різними видами розпалювачів, щоб змінити присмак кінцевого продукту. Холодні коптильні коптять довше за часом.
- Кришка коптильнітакож буває різної форми: плоска, округла або будиночком. Остання - найбільш практична. Конденсат стікає з неї з боків і не потрапляє на продукти. Також вона створює додатковий простір всередині домашньої коптильні. Крім м'яса на решітці, ви зможете підвісити деякі шматочки на кришці. Плоска кришка зробить пристосування більш компактним, але з нею ви не уникните потрапляння смол на страви, що готуються.
- Товщина стінок. Стандартно, рекомендується, щоб вона не була менше 1,5 мм. В іншому випадку металеві стінки поступово починають плавитись і деформуватися. Деякі коптильні мають і більш тонкі стінки. Але це портативні і легкі міні-коптильні, які зручно взяти на риболовлю чи в похід. Розраховані вони на невелику кількість продуктів.
Для впевненості в остаточному виборі радимо подивитися відео-огляди або прочитати відгуки на форумах. Крім детального розбору конструкції ви знайдете безліч рецептів для страв в коптильні.
Основні характеристики коптильні для будинку
Всім коптильням властивий набір технічних характеристик. Він і виділяє кожну моделі серед інших.
- Місткість. Цей параметр можна оцінити за кількістю рівнів в пристрої та самого об'єму камери. Рівні - це кількість решіток, на яких розміщуються продукти на копчення.
- Вид сировини для топки. Для гарячих коптилень зазвичай використовують різноманітну деревину і тріску. Обирайте її на свій розсуд, щоб готова риба та м'ясо мали приємним «димний» присмак. Для холодної коптильні краще використовувати солому як паливо.
- Додаткові пристрої. У побутовій коптильні може бути встановлено термометр для кращого контролю за температурою.
Де купити коптильню для будинку
Щоб купити коптильню для дому за ціною виробника, завітайте в інтернет-магазин Cropper. У каталозі ви знайдете виключно оригінальну продукцію від українських і зарубіжних виробників.
На сайті ви також зможете отримати консультацію менеджера в режимі онлайн і запитати про характеристики будь-якої побутової коптильні.Оплата замовлень здійснюється готівкою та безготівковим розрахунком.
Замовлення доставляються в усі великі міста України: Суми, Полтава, Одеса, Львів, Луцьк тощо. Перевізники Нова пошта, Інтайм або Делівері доставлять посилку також і в межах області.Жителям Харкова доступна кур'єрська доставка до дверей без занесення.