Варення в автоклаві - смачно, швидко, вітамінно!
Літо - пора всіляких фруктів, це час коли потрібно запасатися вітамінами. І якщо ви любите фруктове варення, і у вас є автоклав, але ви не знаєте, як варити варення в автоклаві - ми вам з радістю розповімо.
Чому зручно варити варення в автоклаві?
Причин кілька:
- Варення вариться в рази швидше;
- Воно буде смачніше і корисніше;
- Вам не доведеться стерилізувати банки;
- Закрутки будуть зберігатися довго.
Хочете знати, як приготувати варення в автоклаві, та таке, щоб здивувати своїх домашніх? Ми підготували для вас пару простих, але смачних рецепт, які порадують вас і вашу сім'ю в зимові холоди!
Як варити варення в автоклаві в домашніх умовах?
Для того, щоб готувати варення в автоклавах потрібно застосовувати режим «стерилізація», або «пастеризація». Вибирати один з них потрібно виходячи з того, яке варення ви хочете варити, і які банки ви для нього підготували.
Объем банок |
°С |
Время |
0,5 л |
90-100 °С |
15 минут |
1 л |
90-100 С |
20 минут |
Не варто ніколи забувати, що під час нагрівання, рідини обов'язково розширюються, тому варення в банку варто накладати не до самого краю, а залишати місце на 2-3 см від горловини. Різне фруктове варення в автоклаві може проходити стерилізацію протягом різного часу, це залежить від ваших смаків та типу фруктів.
Варення в автоклаві: смачні і незвичайні рецепти
Яблучне варення з сухофруктами
Вам знадобиться:
- 1,5 кг яблук
- 1 стакан сухофруктів
- 1 стакан води
- 2 кг цукру
t ° С - 100 ° С
Час приготування - 15 хвилин
- Для початку варто очистити яблука від шкірки і нарізати їх на невеликі шматочки.
- Потім потрібно зварити сироп з цукру.
- Після необхідно додати в нього яблука і сухофрукти.
- Варити цю суміш потрібно після закипання хвилин 5 на слабкому вогні.
- Після треба залишити майбутнє варення остигати на кілька годин, або навіть на всю ніч.
- Далізнову прокип'ятіть суміш, а потім розлийте її по підготовленим банкам.
- Закрийте банки і відправте їх в автоклав на стерилізацію.
Як відбувається процес стерилізації варення в автоклаві?
- 1 етап: Банки з варенням нагрівають до тієї температури стерилізації, яка потрібна (дивимося в таблиці).
- 2 етап: Витримка банок при потрібній температурі.
- 3 етап: Охолодження консервації.
Сезонне варення з груші та малини в автоклаві
Для нього знадобиться:
- 2 склянки подрібнених на шматочки груш;
- 2 склянки малини (можна брати заморожену);
- Фруктовий пектин;
- 6 склянок цукру;
- Лимонний сік - 2 ст. ложки;
- 2 чайних ложки апельсинової цедри;
t ° С - 100 ° С
Час приготування - 15 хвилин
Щоб приготувати це незвичайне і смачне варення, потрібно змішати всі компоненти у великій мисці або каструлі. Потім потрібно поставити суміш і чекати поки вона закипить.
Потім зніміть з вогню каструлю, і додайте в майбутнє варення трохи пектину, і добре все перемішайте. Після знову ввімкніть вогонь і кип'ятіть варення не довше хвилини, постійно помішуючи його.
Зберіть пінку, і починайте розливати варення по підготовлених банкам, відступаючи від краю горла 2-3 см. Засукайте банки і помістіть їх в автоклав.
Тепер ви знаєте, як варити варення в автоклаві, а значить, зможете запастися на зиму смачними і вітамінним смаколиками! Головне, це мати автоклав, гарний настрій і трохи часу. А якщо автоклава у вас ще немає, але все інше маєте, то купити його ви завжди зможете в нашому інтернет-магазині Cropper.