Сталь - найпоширеніший у виробництві коптилень матеріал. Саме з неї виготовлено більшість моделей, представлених на ринку.
Така популярність пов'язана з тим, що звичайна сталь, на відміну від нержавійки, легше піддається зварці. Крім того, вона є найдешевшим з матеріалів, з яких можна зробити переносну коптильню. Сталь легша за чавун, міцніша, а тому можна використовувати тонкі листи, що знизить вагу готового виробу.
Головний недолік сталі - низька стійкість до корозії. Вона окислюється під впливом як вологи, так і відкритого вогню. Для того, щоб продовжити термін служби, за нею потрібно ретельно доглядати.
Ціна популярних моделей
Сталева коптильня Hot Smoking: 520х310х330 з кришкою будиночком вартує 830 грн. Вона досить містка (вміщує до 5 кг продуктів за раз), захищає копченості від конденсату. Товщина сталі - 2 мм. Через це коптильня вийшла надійною, але важкою.
У середній ціновій категорії знаходиться коптильня Hot Smoking: 420х340х270, кришка будиночком. Вона також зроблена з 2-міліметрової сталі, але менше за розмірами. Це знижує ціну до 710 гривень.
Одна з найдешевших коптилень - Hot Smoking: 470х270х200 за 450 грн. Вона має плоску кришку, компактні розміри і тонкі стінки (1 мм). Така коптильня відмінно підійде для рідкісного використання. Якщо готувати в ній часто, то вона швидко прогорить або заіржавіє.
Як вибрати коптильню зі сталі?
Якщо характеристики цього металу вас повністю влаштовують, то можна приступати до вибору конкретної моделі. При цьому потрібно враховувати:
- походження;
- розміри;
- товщину стінок;
- тип кришки.
Виготовлені невідомо яким способом гарячі коптильні, як правило, дешевші ніж серійні. Але така економія призведе до того, що ви ризикуєте отримати поганий товар. Ті ж коптильні, які випускаються компаніями, зібрані якісно. Їх можна сміливо використовувати всередині приміщень, адже дим не почне просочуватися крізь тріщини або нещільні з'єднання.
При виборі розмірів потрібно керуватися тим, скільки копченостей ви плануєте готувати за один раз. Якщо цей пункт для вас не є принциповим, то вибирайте невеликі недорогі гарячі коптильні - їх можна використовувати вдома, брати з собою на пікнік або на риболовлю.
Товщина стінок у сталевих коптилень - дуже важлива характеристика. Рекомендують купувати моделі з мінімальною товщиною в 1,5 мм. Більш тонкі стінки швидше прогорають і гірше переносять вплив високої температури.
Плоска кришки робить гарячу коптильню компактнішою, що добре для похідних моделей. Для домашнього використання краще вибирати кришку будиночком або круглу. Такий формат захистить продукти від конденсату.
Сталеві коптильні в магазині Кроппер
Пристрої для гарячого копчення ви знайдете на нашому сайті. Магазин Cropper пропонує клієнтам широкий вибір. В асортименті ви знайдете коптильні, які відрізняються матеріалами, товщиною стінок, типом кришки і т. Д. Всі товари на сайті мають сертифікати якості, а тому ви будете впевнені в тому, що купуєте гарне і довговічне устаткування.
Купити коптильню в інтернет-магазині Кропер можна в будь-якому місті України. Доставка займає до 3 днів. По Харкову працює кур'єр компанії Cropper.
Оплата здійснюється банківським переказом або післяплатою.