Варення в автоклаві - смачно, швидко, вітамінно!

23 червня 2020

Літо - пора всіляких фруктів, це час коли потрібно запасатися вітамінами. І якщо ви любите фруктове варення, і у вас є автоклав, але ви не знаєте, як варити варення в автоклаві - ми вам з радістю розповімо.

Чому зручно варити варення в автоклаві?

Причин кілька:

  • Варення вариться в рази швидше;
  • Воно буде смачніше і корисніше;
  • Вам не доведеться стерилізувати банки;
  • Закрутки будуть зберігатися довго.

Хочете знати, як приготувати варення в автоклаві, та таке, щоб здивувати своїх домашніх? Ми підготували для вас пару простих, але смачних рецепт, які порадують вас і вашу сім'ю в зимові холоди!

Як варити варення в автоклаві в домашніх умовах?

Для того, щоб готувати варення в автоклавах потрібно застосовувати режим «стерилізація», або «пастеризація». Вибирати один з них потрібно виходячи з того, яке варення ви хочете варити, і які банки ви для нього підготували.

Объем банок

°С

Время

0,5 л

90-100 °С

15 минут

1 л

90-100 С

20 минут

Не варто ніколи забувати, що під час нагрівання, рідини обов'язково розширюються, тому варення в банку варто накладати не до самого краю, а залишати місце на 2-3 см від горловини. Різне фруктове варення в автоклаві може проходити стерилізацію протягом різного часу, це залежить від ваших смаків та типу фруктів.

Варення в автоклаві: смачні і незвичайні рецепти

Яблучне варення з сухофруктами

 Вам знадобиться:

  • 1,5 кг яблук
  • 1 стакан сухофруктів
  • 1 стакан води
  • 2 кг цукру

t ° С - 100 ° С

Час приготування - 15 хвилин

  • Для початку варто очистити яблука від шкірки і нарізати їх на невеликі шматочки.
  • Потім потрібно зварити сироп з цукру.
  • Після необхідно додати в нього яблука і сухофрукти.
  • Варити цю суміш потрібно після закипання хвилин 5 на слабкому вогні.
  • Після треба залишити майбутнє варення остигати на кілька годин, або навіть на всю ніч.
  • Далізнову прокип'ятіть суміш, а потім розлийте її по підготовленим банкам.
  • Закрийте банки і відправте їх в автоклав на стерилізацію.

Як відбувається процес стерилізації варення в автоклаві?

  • 1 етап: Банки з варенням нагрівають до тієї температури стерилізації, яка потрібна (дивимося в таблиці).
  • 2 етап: Витримка банок при потрібній температурі.
  • 3 етап: Охолодження консервації.

 Сезонне варення з груші та малини в автоклаві

Для нього знадобиться:

  • 2 склянки подрібнених на шматочки груш;
  • 2 склянки малини (можна брати заморожену);
  • Фруктовий пектин;
  • 6 склянок цукру;
  • Лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • 2 чайних ложки апельсинової цедри;

t ° С - 100 ° С

Час приготування - 15 хвилин

Щоб приготувати це незвичайне і смачне варення, потрібно змішати всі компоненти у великій мисці або каструлі. Потім потрібно поставити суміш і чекати поки вона закипить.

Потім зніміть з вогню каструлю, і додайте в майбутнє варення трохи пектину, і добре все перемішайте. Після знову ввімкніть вогонь і кип'ятіть варення не довше хвилини, постійно помішуючи його.

Зберіть пінку, і починайте розливати варення по підготовлених банкам, відступаючи від краю горла 2-3 см. Засукайте банки і помістіть їх в автоклав.

Тепер ви знаєте, як варити варення в автоклаві, а значить, зможете запастися на зиму смачними і вітамінним смаколиками! Головне, це мати автоклав, гарний настрій і трохи часу. А якщо автоклава у вас ще немає, але все інше маєте, то купити його ви завжди зможете в нашому інтернет-магазині Cropper.

 

Популярні товари
Інші статті та новини