Паштет в автоклаві

12 травня 2020

Швидке зростання високих технологій у сфері заготівель і консервації надає безмежну кількість можливостей здійснити найнеймовірніші гастрономічні бажання, прямо не виходячи з дому. За допомогою автоклава будь-який охочий може зробити паштет із птиці, свинини, яловичини і риби з використанням запашних спецій і приправ, зберігши корисні властивості отриманої продукції.

Паштет, особливо домашнього приготування, цілюще впливає на організм людини завдяки вітамінам, мінералам, колагену і кислотам. Споживання даного продукту сприяє нормалізації обмінних процесів, а також поліпшенню стану шкіри, кісток і зору. Ці характеристики реалізуються найкращим чином, якщо паштет містить печінку.

Незалежно від обраного рецепта приготування паштету в автоклаві, банки з м'ясом, просоченого приправами і спеціями, стерилізуються у спеціальному температурному режимі. Так чи інакше, процес стерилізації проходить три основних етапи. Спочатку автоклав необхідно нагріти до потрібної температури, встановленої у рекомендаціях до приготування паштету з того чи іншого м'яса. Далі проходить власне автоклавування закритих банок, після чого пристрій охолоджується, як правило, до тридцяти градусів за Цельсієм.

Як зробити смачний печінковий паштет з курки в автоклаві?

Для того, щоб зробити ароматний печінковий паштет із курки, слід використати наступні інгредієнти:

  •  Куряча печінка - 1.5 кг.
  • Біла ріпчаста цибуля - 4 шт.
  • Часник - до 5 зубків.
  • Вершкове масло - 250 грамів.
  • Мускатний горіх - 2 ч.л.
  • Чорний мелений перець (додавати за смаком)
  • Чебрець - 1.5 ч.л.Сіль (додавати за смаком)

Білу цибулю і зубчики часнику необхідно промити, почистити та дрібно нарізати. Цибулю відправляємо на сковороду і смажимо на вершковому маслі, після чого «в справу вступає» мускатний горіх, чебрець і часник. Смажимо суміш до тих пір, поки не утвориться золота скоринка на цибулі.

Тим часом можна зайнятися підготовкою печінки: очищаємо її від прозорої плівки та обмиваємо водою, кладемо на сковороду, прожарюємо до готовності, використовуючи масло, що залишилося. На передостанньому етапі приготування домашнього паштету з курячої печінки необхідно змішати масу з цибулі, часнику, приправ із печінкою та довести до однорідної консистенції, використовуючи м'ясорубку або блендер. Отриману суміш потрібно покласти у банки і відправити на автоклавування.

У чому полягає рецепт паштету зі свинячої печінки?

Для того, щоб отримати смачний і ніжний паштет зі свинячої печінки, нам знадобиться 1 кг печінки, 1 кг ріпчастої цибулі і моркви, до двох головок часнику, півлітра свинячого топленого жиру і десяток варених яєць. Спочатку варто нарубати цибулю (за бажанням - великими кубиками або соломкою), покласти її на сковороду і обсмажувати там, на топленому свинячому жирі, доки не з'явиться золотава скоринка.

Туди ж висипаємо натерту моркву, зубчики часнику і тушкуємо протягом тридцяти хвилин, після чого нарубану невеликими шматками печінку відправляємо на сковороду, де вона буде «доходити» ще півгодини. Отриману готову масу змішуємо в м'ясорубці або блендері разом з вареними яйцями, додаємо сіль з перцем за смаком. Суміш із печінки та овочів поміщаємо в місткості, стерилізуємо.

Як досягти виразного смаку при приготуванні рибного паштету?

Для того, щоб зробити рибний паштет з використанням автоклава, нам необхідно скористатися наступними інгредієнтами:

  • Дрібна річкова риба - 1 кг.
  • Вершкове масло - 300 г.
  • Морквина - 5 шт.
  • Біла ріпчаста цибуля - 4 шт.
  • Чорний перець (за смаком)
  • Кінза (за смаком)
  • Сіль (за смаком)

Рецепт рибного паштету в газовій або електричній автоклаві максимально простий і під силу будь-якій господині: у каструлю з водою «відправляються» цибуля в лушпинні, що необхідна для додання закусці ніжного рожевого кольору, суміш чорного меленого і перцю в горошок, очищена риба. Місткість слід поставити на низьку температуру і чекати, поки вода не закипить, періодично знімаючи піну з поверхні. Як тільки вода «дійде» до кипіння, каструлю варто закрити та тушкувати протягом чотирьох годин.

Потім необхідно підсмажити моркву з цибулею до готовності, після чого зняти з плити, змішати із заздалегідь порізаною кінзою та очищеною рибою. Отриманий продукт подрібнюється в блендері, закочується в банки та кладеться в автоклав.

Хочете насолоджуватися домашнім корисним паштетом авторського приготування хоч кожен день? Тоді вам знадобиться автоклав, купити його вs зможете в нашому інтернет-магазині Cropper.

Популярні товари
  1. Автоклав для консервування Троян-24
    Автоклав для консервування Троян-24 Код товару: 3130004
    В наявності
    4 390 ₴
  2. Електричний автоклав для консервування Троян-24
    6 190 ₴
  3. Автоклав для консервування Новогаз «УБ-24»
    Автоклав для консервування Новогаз «УБ-24» Код товару: 3130009
    Немає в наявності
    2 510 ₴
    Немає в наявності
  4. Автоклав для консервування Укрпромтех «УТех-8»
    3 300 ₴
  5. Автоклав для консервування Укрпромтех «УТех-16»
    3 400 ₴
  6. Автоклав для консервування Укрпромтех «УТех-24»
    3 700 ₴
  7. Електричний автоклав для консервування Укрпромтех «УТех-24 електро»
    5 590 ₴
  8. Електричний автоклав з нержавійки для консервування Укрпромтех «УТех-А8»
    9 300 ₴
  9. Автоклав з нержавійки для консервування Bingo Стандарт
    6 900 ₴
  10. Автоклав з нержавійки для консервування Bingo Оптимальний
    7 300 ₴
Інші статті та новини