Як приготувати рибу у автоклаві?
Щоліта багато з нас закочують банки з чимось смачненьким на зиму. Погодьтеся, що завжди приємно поласувати варенням, солоні або тушонкою у холодні снігові вечора. Хтось до цих пір дотримується традиційної методології закочування банок, а хтось вже давно активно користується автоклавами. Автоклав - це закритий герметичний бідон, в який розміщуються ємності з продуктами. У бідон заливають рідину, після чого доводять її до певної температури і тиску. Використання автоклава не вимагає попередньої пастеризації банок і кришок. Перед закочуванням їх потрібно просто вимити і перевірити на наявність іржі.
Приготування тушонки з риби в автоклаві з нержавійки- простий і швидкий процес, який не вимагає від господині особливих кулінарних талантів. Достатньо уважно прочитати інструкцію з експлуатації апарату і дотримуватися рецепту.
Консерви з риби в автоклаві можуть бути такими, якими ваша душа забажає. Починаючи із стандартних варіантів з річковою і морською рибою, закінчуючи тушонкою з овочевими добавками. Дайте волю фантазії і насолоджуйтеся процесом приготування.
Рецепт риби в автоклаві в домашніх умовах
Для приготування риби в автоклаві нам знадобиться свіженька рибка, чорний перець (запашний і горошком), лавровий лист, сіль (за смаком), оливкова олія (можна і соняшникова). Спочатку нам необхідно підготувати рибу (помити, почистити від кісток, видалити хвости, голови і плавники, очистити від луски, порізати і посолити), а потім покласти на дно ємностей для гасіння половинку лаврового листа, три горошку запашного і чорного перцю.
Далі заповнюємо банки рибкою, але не під зав'язку, щоб вони не вибухнули, і заливаємо туди по столовій ложці олії. Слідом відправляємо банки в автоклав і закриваємо апарат кришкою. Встановлюємо температуру і тиск відповідно до інструкції по експлуатації. Час приготування риби в автоклаві становить близько сорока хвилин.
Де купити автоклав за оптимальною ціною?
Якщо ви вже задумалися про покупку газового або електричного автоклава, рекомендуємо зайти в інтернет-магазин Кроппер. На сайті ви можете підібрати апарат, який би відповідав вашим побажанням і бюджету. Якщо у вас виникнуть питання з вибором товару, зверніться за допомогою до консультанта.
Щоліта багато з нас закочують банки з чимось смачненьким на зиму. Погодьтеся, що завжди приємно поласувати варенням, солоні або тушонкою у холодні снігові вечора. Хтось до цих пір дотримується традиційної методології закочування банок, а хтось вже давно активно користується автоклавами. Автоклав - це закритий герметичний бідон, в який розміщуються ємності з продуктами. У бідон заливають рідину, після чого доводять її до певної температури і тиску. Використання автоклава не вимагає попередньої пастеризації банок і кришок. Перед закочуванням їх потрібно просто вимити і перевірити на наявність іржі.