Як користуватися коптильнею для копчення?

14 травня 2020

Коптильня вам неодмінно стане в нагоді в господарстві, якщо ви хочете забезпечувати себе дійсно якісними продуктами. З кожним роком купувати копченості у незнайомих людей на ринку або в магазині все страшніше, адже ніяк не можна проконтролювати якість продуктів і відповідність їх рецептурі.

Щоб зрозуміти, як користуватися коптильнею, вам буде потрібно зовсім небагато часу і зусиль. Тому подібний вклад того вартий.

Які бувають коптильні

Щоб вибір необхідного апарата не викликав труднощів розберемося для початку, на які категорії можна розділити коптильні.

  • В залежності від механізму приготування продуктів розрізняють коптильні гарячого копчення та холодного.
  • В залежності від типу нагрівання бувають газові, електричні та дров'яні коптильні.

Обирайте коптильню виходячи з міркувань зручності. Наприклад, для дачного відпочинку або походів підійде дров'яний агрегат, для домашнього використання краще придбати електричний або газовий.

Спосіб приготування також позначається на кінцевому результаті. У «гарячій» коптильні ви отримаєте улюблені ласощі набагато швидше. У випадку з холодним копченням знадобиться 1-3 доби. Однак при цьому термін зберігання готових продуктів збільшується в кілька разів.

Етапи копчення

Щоб отримати на виході смачну закуску, потрібно не тільки якісно замаринувати заготовки, а й послідовно й правильно їх закоптити. Залежно від виду продукту маринад і тривалість просочення буде різною. Для м'яса досить буде декількох годин, а ось з салом доведеться почекати як мінімум тиждень.

Розглянемо більш докладно алгоритм необхідних дій покроково.

  1. Для початку необхідно купити коптильню для домашнього використання. Тільки з якісним апаратом можна розраховувати на смачні та екологічно чисті копченості.
  2. Заздалегідь підготуйте її до приготування їжі: встановіть на належне місце, очистіть від забруднень, накипу та ін. Потім розігрійте її до 200 градусів за Цельсієм і залиште остигати природним шляхом до 80-100 градусів.
  3. Приготуйте розпалювання. Дим від деревної стружки та трісок в першу чергу впливає на смак. Тому рекомендується обирати «паливо» з верби, будь-яких фруктових дерев, горіха та ін. Остерігайтеся хвойних дерев, адже тоді вони дадуть заготовкам характерний яскраво виражений присмак. 8. Час на повне копчення у різних продуктів відрізняється. Тому заздалегідь уточніть це за рецептом або з'ясуйте час самостійно. Також регулюйте температуру в залежності від розміру шматочків заготовки.
  4. 9. Коли вогонь досить розпалився залиште заслінки відкритими. Періодично перевіряйте стан вугілля, але не відкривайте кришку надовго. Це може викликати охолодження стінок і, як наслідок, неякісне копчення.
  5. Кришка повинна закриватися герметично, щоб продукт просто не зварився всередині.
  6. Готові закуски помістіть в заздалегідь підготовлену ємність і дайте їй охолонути. Копченості стануть прекрасним доповненням святкового столу або тихої сімейної вечері.

З широким асортиментом коптилень на сайті Cropper ви без зусиль підберете необхідну модель, щоб насолоджуватися улюбленими делікатесами стільки, скільки захочете.

Популярні товари
  1. Універсальна коптильня “Троян”- ЛИСТ
    Універсальна коптильня “Троян”- ЛИСТ Код товару: 3030066
    В наявності
    7 990 ₴
  2. Коптильня Hot Smoking: 420х340х270, кришка будиночком, сталь 2 мм
    710 ₴
  3. Універсальна коптильня «Троян» міні
    Універсальна коптильня «Троян» міні Код товару: 3030063
    В наявності
    5 790 ₴
  4. Коптильня Hot Smoking: 420х340х330, кришка кругла, сталь 2 мм
    710 ₴
  5. Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, сталь 1.5 мм
    730 ₴
  6. Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, термофарба, 1.5 мм
    840 ₴
Інші статті та новини