Каші з м'ясом в автоклаві
Каші з м'ясом в автоклаві - швидкий, зручний і корисний перекус
Каша з м'ясом в автоклаві - це страва, що вже вважається старою доброю класикою.
Така їжа просто незамінна, якщо ви любите ходити в походи, відпочивати на природі, їздити на дачу, або у вас буває так, що немає бажання, або часу готувати обід.
Домашні консерви до того ж набагато кращі та якісніші, аніж магазинні, тому що вони без добавок і консервантів. Отже, якщо у вас є домашній «міні-завод» іменований автоклавом, то приготувати майже будь-яку кашу з м'ясом в автоклаві ви зможете швидко і просто.
По суті, рецепти каш в автоклаві між собою дуже схожі. Але все ж деякі відмінності в приготуванні є. Так, наприклад, якщо ви збираєтеся готувати кашу з великими зернами, таку як перловка, то краще її попередньо замочити.
М'ясо можете брати абсолютно будь-яке. Це вже на розсуд ваше.
Давайте розглянемо варіанти приготування круп в автоклаві, улюблені мільйонами господинь, а саме: рецепт рисової каші з куркою. Приступимо ж до приготування!
Рисова каша з курячим крилом в автоклаві
Інгредієнти на 1 кілограм рису: 3 кг курячого крила, 100 г масла вершкового, 2 великі цибулини, 2 великих морквини, перець, сіль, спеції за смаком.
приготування
- Помийте крила, і розріжте їх по суглобах. З тонких частин крил потрібно буде зварити бульйон, а м'ясисті шматки, відкладіть в миску.
- Поставте варити бульйон з тонких частин крила, з розрахунком 250 мл на кожну півлітрову банку каші.
- Потім поріжте цибулю і моркву, і смажте, як звичайну піджарку. По готовності додайте овочі в ємність до крил.
- Промивайте рис до тих пір, поки вода не стане прозорою, а потім перемішайте його в каструлі із засмажкою і крилом.
- Потім беремо вже підготовлені банки і заповнюємо їх сумішшю до половини обсягу, туди ж відправляємо вершкове масло ( по маленькому шматочку у кожну банку). А тепер наливаємо бульйон, але по самі вінця наливати не варто.
- Тепер можна закочувати банки.
- Після того як вони закриті герметично, можна відправляти їх у ваш домашній автоклав. Налийте в нього води на кілька сантиметрів вище банок і закрийте.
- Тепер потрібно розігріти автоклав до 115 градусів і тримати цю температуру, при цьому потрібно включати і вимикати пристрій протягом 40 хвилин після того, як вода в ньому закипить.
- Вимикайте прилад, і після того як вода всередині охолоне - діставайте банки. Ваша рисова каша з крильцями в автоклаві готова!
Як ми вже і говорили вище, якщо ви хочете готувати не тільки рис в газовій або електричній автоклаві, знайте, що перлова каша і гречана каша в автоклаві, рецепт яких може бути або таким же, готуються за тим самим принципом.
Кілька корисних порад для смачної, домашньої каші в автоклаві:
• Каша з м'ясом в автоклаві з нержавійки або будь-якого іншого металу вийде неймовірно смачною, якщо м'ясо підсмажити на сковорідці з додаванням спецій. Також буде краще, якщо м'ясо нарізати великими шматочками, інакше занадто дрібно порізане розпадеться на дрібні частинки. М'ясо можете брати те, яке найбільше любите або те, яке є в холодильнику.
• Ніколи не заповнюйте банки крупою по самі вінця, оптимально - до середини банки, тому що вона дуже сильно розварюється.
Як бачите, приготувати кашу в автоклаві дуже легко, з цим впорається навіть дитина.
Головне, щоб автоклав був якісним, і бажано був оснащений термометром.