Які продукти можна коптити в гарячій коптильні: технологія і рецепти

21 травня 2020

Що може бути краще копченого м'яса, птиці та риби в тандемі з прохолодними напоями на свіжому повітрі? Ці продукти можуть бути ще краще, якщо приготувати їх самостійно. Традиційні методи домашнього копчення віднімають чимало часу і сил, тому нерідко виникає спокуса не витрачати дорогоцінні хвилини і відправитися за всім необхідним в магазин.

Втім, якість товарів на полицях супермаркетів не вселяє особливої ​​довіри, так що і від цього варіанту доведеться відмовитися. Що ж залишається робити в такому випадку? Рішення є: коптильні гарячого копчення з інтернет-магазину Кроппер! У цій статті ми розповімо про особливості приготування продуктів в цьому агрегаті, різноманітті смакових поєднань і кулінарних рішень.

Риба

В апараті для копчення ви можете приготувати рибу будь-яких мастей: від річкової до морської. Також допускаються варіанти копчення свіжо пійманої і мороженої риби. За технологією приготування істотних відмінностей немає. Перед безпосереднім копченням слідує підготовчий етап: для початку необхідно позбавити рибку від луски, нутрощів і зябер.

Після цього продукт потрібно промити, розрізати уздовж, розгорнути і замаринувати. В якості маринаду найчастіше використовується розсіл або комбінація з спецій, приправ, солі і перцю. Вони наносяться на зовнішню і у внутрішню частину риби. Замаринований продукт викладається на решітку м'ясом вгору. Зверніть увагу, що час копчення дрібної риби в середньому займає близько тридцяти хвилин, а великої - до двох годин.

Птиця

Особливою популярністю серед дачників і любителів копченостей користуються копчені качки, гуси та кури. Як у випадку і з рибою, птицю слід випатрати і позбавити від нутрощів, після чого продукт розрізається навпіл і просаливается. Щоб подрібнити кісточки і суглоби всередині тушки, необхідно розмістити кожну з її частин між обробними дошками і бити по ним за допомогою кухонного молоточка. Удари повинні бути настільки інтенсивними, щоб все всередині птиці захрумтіло. Таким чином, сіль глибоко вбирається у тканини пташиного м'яса і виділяється мозкова рідина. Смак майбутнього страви стає більш насиченим.

На цьому підготовчий етап до копчення птахи не закінчується. Тушку необхідно замаринувати в розсолі з оцту з сіллю, лавровим листом, цукром і корицею. Ви можете також додати туди гірчицю, гвоздику, лимонну кислоту і навіть ягоди ялівцю. Чим більше прянощів ви додаєте, тим краще стає смак м'яса. Птицю слід маринувати близько двох діб в прохолодному приміщенні.

М'ясо

Використовуючи коптильню, можна приготувати баранину, свинину, телятину, яловичину і кролика. Рекомендуємо вибирати верхню частину м'яса без кісточок, наприклад, - грудинку. На перших порах м'ясо ретельно промивається і нарізається шматочками розміром з долоню, після чого маринується в білому вині з додаванням води, часнику, лаврового листа, цибулі, кропу і спецій.

Щоб суміш могла найбільш повно виразити смакові якості продукту, її необхідно поставити на вогонь і кип'ятити протягом двадцяти хвилин. Отриманий маринад потрібно остудити і доповнити сухим м'ясом. Його потрібно залишити в прохолодному місці на добу.

Овочі і гриби

Щоб закоптити овочі та гриби, не буде потрібно їх навіть маринувати. Їх буде достатньо промити, нарізати і відправити коптитися.Ідеально приготовані копчені м'ясо, птиця, риба і овочі повинні мати золотистий коричневий колір.

Якщо ви хочете насолоджуватися копченостями домашнього приготування в будь-який час, рекомендуємо купити коптильню гарячого копчення в інтернет - магазині Кроппер. Тут ви знайдете широкий асортимент моделей з різними технічними характеристиками за привабливою ціною.

Якщо вам знадобиться допомога при виборі апарату для копчення, радимо звернутися до менеджера. Доставка здійснюється по всій території України протягом трьох днів. За більш детальною інформацією звертайтесь в розділ «Доставка і оплата» на сайті cropper.com.ua.

Популярні товари
  1. Коптильня Smoke-House: 400x300x310, кришка будиночок, нерж 1.5 мм
    3 299 ₴
    Немає в наявності
  2. Коптильня Smoke-House: 400х300х280, кришка пласка, нержавіюча 1.5 мм
    3 150 ₴
  3. Коптильня Smoke-House: 400х300х280, з термометром, нержавіюча 1.5 мм
    3 520 ₴
  4. Коптильня Smoke-House: 400х300х310, з термометром, будиночок, нерж 1.5 мм
    3 750 ₴
    Немає в наявності
  5. Коптильня Smoke-House: 520x300x280, кришка плоска, нержавіюча 1.5 мм
    3 510 ₴
  6. Коптильня Smoke-House: 520х300х280, з термометром, нержавіюча 1.5 мм
    3 750 ₴
    Немає в наявності
  7. Коптильня Smoke-House: 400х300х310, з термометром, будиночок, нерж 2 мм
    4 150 ₴
  8. Коптильня Smoke-House: 520x300x310, з термометром, будиночок, нерж 2 мм
    4 290 ₴
Інші статті та новини